Title Image

Részvételiség

Újbuda zöldfolyosóját közösen tervezzük. Regisztráljon Ön is! 

A Budapest Fejlesztési Központ és a NIF Zrt. Újbuda Önkormányzatával együttműködésben közösségi tervezés keretében készíti el a Déli Körvasút beruházáshoz kapcsolódó Újbudai Zöldfolyosó terveit. A tervezési terület a Hamzsabégi út Budaörsi út felöli végétől egészen a Dunáig tart. A tervezés keretében olyan kérdésekre keressük a választ, mint:

  • Hogyan alakítsuk élhető közterekké a környék forgalmas csomópontjait?
  • Hogyan tegyük biztonságossá a közlekedést a gyalogosok és kerékpárosok számára?
  • Hogyan változzon a Sárbogárdi út és a Dombóvári út kialakítása?
  • Hogyan újuljon meg a Hamzsabégi park?
  • Milyen funkciót kapjon a ma még kihasználatlan terület a leendő Nádorkert vasúti megálló környékén?

Mi az a közösségi tervezés?

 

A közösségi tervezés módszertana segítségével az érintettek közvetlenül a tervezőkkel léphetnek kapcsolatba, akikkel egy vezetett folyamat keretében, közösen alakítják ki a végső terveket. A folyamat során a tervező alkalomról alkalomra építi be a tervekbe a közösség döntéseit, majd bemutatja azt a résztvevők számára. Az alkalmak végére kialakult tervváltozat képezi a továbbtervezés alapját.

Hogyan zajlik a teljes tervezési folyamat?

 

A Déli Körvasút vasútfejlesztési beruházás és az Újbudai Zöldfolyósó tervezése egymással párhuzamosan, mégis elkülönülten zajlik. A közösségi tervezési folyamata Újbuda Zöldfolyosójával foglalkozik. A személyes tervezési alkalmak után, 2021 negyedik negyedévében születhetnek meg a végleges vázlattervek, majd 2022 első negyedévében készülhetnek el ezek alapján az engedélyezési tervek, amelyek alapján a projekt megszerezheti az összes hatósági engedélyt. Ezt követően indul a kiviteli tervezés, amely 2022 negyedik negyedévében fejeződhet be. Ezen a ponton állnak majd készen a megújuló park tervei, a megvalósításra pedig a vasúti beruházás végeztével kerül sor.

Tervezett ütemezés:

 

2021. III. negyedév – Közösségi tervezési alkalmak

2021. IV. negyedév – Az Újbudai Zöldfolyosó vázlattervei

2022. II. negyedév – Az Újbudai Zöldfolyosó engedélyezési tervei

2022. IV. negyedév – Az Újbudai Zöldfolyosó kiviteli tervei

 

A közösségi tervezési alkalmak helyszíne, időpontjai:

Szent Margit Gimnázium

1114, Budapest, Villányi út 5-7

 

Hogyan vehet részt a tervezésben?

 

A közösségi tervezés egy folyamat, az egyes alkalmak egymásra épülnek, így érdemes minden, de legalábbis minél több alkalmon részt venni. A részvétel feltétele az előzetes, visszaigazolt regisztráció. A regisztráció során kérjük jelölje meg, hogy melyik alkalmakon tud részt venni. Amennyiben valamelyik alkalomra mégsem tudna eljönni, kérjük jelezze felénk. A tervezésben minden  regisztrált érdeklődő részt vehet. Regisztrációját külön e-mailben fogjuk visszaigazolni.

Regisztráció


  2021. július 29. 17:00-20:00  (A regisztráció lezárult.)
masodik   2021. augusztus 4. 17:00-20:00
harmadik   2021. augusztus 25. 17:00-20:00
negyedik   2021. szeptember 2. 17:00-20:00
otodik   2021. szeptember 8. 17:00-20:00

hozzajarulok   Az egyéni videó és fényképfelvétel készítéséhez a tájékoztatóban foglaltak alapján hozzájárulok.

hozzajarulok   Az esemény(ek)hez kapcsolódó információk, hírlevél küldéséhez a tájékoztatóban foglaltak alapján hozzájárulok.